een zomerse cupcake
Frambozen Kiss:
Ingrediënten voor 12 cupcakes:
150 gram boter
150 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
150 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram frambozen
50 gram witte chocolade
1 theelepel bakpoeder
2 eetlepels melk
Bereiding van de cupcakes:
Verwarm de oven voor op 190 graden en zorg dat alle ingrediënten op kamertempratuur zijn.
Plaats papieren cupcakevormpjes in een muffinbakplaat of op een normale bakplaat.
Klop de boter luchtig en voeg dan pas alle suiker toe.
Klop alles tot een gladde crème en voeg dan een voor een de eieren toe.
Spatel als laatste het bakmeel, 100 gram frambozen, de witte chocolade, het bakpoeder en de melk door het beslag.
Schep het beslag met een eetlepel in de cupcakevormpjes en vul ze tot 2/3 van het cupcakevormpje.
Zet de muffinbakplaat of de normale bakplaat in de oven en bak de cupcakes in circa 15 minuten gaar ,laat ze daarna afkoelen.
Ingrediënten voor de fondant topping:
1 eiwit
1 eetlepel vloeibare glucose
250 gram poedersuiker
Bereiding van de fondant topping:
Klop het eiwit los met de vloeibare glucose.
Roer de poedersuiker erdoor en kneed alles dan met de hand tot er een stevige bal fondant ontstaat.
Rol de fondant dun uit en steek met koekvormpjes leuke figuren uit.
Als extra topping kan je de overige frambozen gebruiken.
Veel succes!!
doeidoei Daniëlle